De Casteleer logo

Over ons

Bruun en Bieke zijn een bourgondisch koppel, dat ervan houdt om het leven te vieren en voor anderen te zorgen. Het is dan ook niet gek dat ze allebei een sociale opleiding hebben gevolgd. In 2010 startten ze samen De Casteleer met enkele kamers. Een romantisch idee, dat al snel meer inhield dan het aanbieden van een heerlijk ontbijt en een ontspannen slaapplaats. Ze wilden hun gasten graag samenbrengen en verbondenheid creëren. Bieke volgde haar passie voor koken en bezorgde hen maaltijden om de vingers bij af te likken. Bruun richtte zich met zijn horeca-ervaring op de toog, om de logees te voorzien van een drankje en huiselijke gezelligheid. Vervolgens organiseerden ze feestjes, van een steeds groter formaat, tot De Casteleer uitgroeide tot wat het vandaag is: Een ruime zaal (230 zitplaatsen), een grote tuin, een overdekt terras voor diverse feesten en seminaries en nog steeds logies. Bieke heeft haar diploma als chef-kok behaald en concentreert zich op de keuken, terwijl Bruun zich richt op de bediening en coördinatie in de zaal. Beiden worden daarin ondersteund door een al even gepassioneerd en enthousiast team, dat zich voor 100% inzet. De B&B is nog steeds beschikbaar voor externe gasten, als de kamers niet worden gebruikt door feestgangers of zakenmensen, die voor een feest of seminarie in De Casteleer zijn.

Vieren is een vak en bij De Casteleer weten ze goed hoe dat moet! Ze zorgen ervoor dat de gasten hun passie voor vieren kunnen zien, proeven en voelen. Doordat alle zintuigen worden geprikkeld, creëren ze een totaalbeleving. Gasten worden verwelkomd en bediend met spontaniteit en een grote glimlach. Er is interactie met de kok tijdens de bereiding van hun gerechten en ze genieten van overheerlijk en gezond eten aan een verantwoorde prijs. Vieren betekent voor iedereen iets anders, daardoor wordt er altijd op maat gewerkt. Bij het eerste contact wordt er geluisterd naar de wensen, advies gegeven en mogelijkheden besproken. Zo wordt ervoor gezorgd dat ze aan de verwachtingen van de klant kunnen voldoen en hen een onvergetelijke ervaring kunnen bezorgen. Daarvoor gaan ze telkens tot het uiterste en werken ze nauw samen met de klant. Ze raadplegen de beste leveranciers en zetten een product centraal, dat past bij de gelegenheid en het seizoen. Zo bereiden ze bijvoorbeeld rund op drie verschillende wijzen of maken ze gebruik van hun eigen authentieke pizzaoven. De betrokkenheid en interactie met de gasten, vooral tijdens het kookproces, geeft een feest een extra dimensie. Bruun en Bieke doen dit dagelijks met veel vreugde, want de talrijke positieve reacties geeft hen telkens de voldoening om het leven groots te vieren!